Poslovno knjigovodstveni softver AKSIOM

Softverski paket AKSIOM je rezultat višegodišnjeg iskustva, i koncipiran je tako da zadovoljava sve  potrebe malih i srednjih preduzeća. Pokriveni su svi procesi koji se javljaju u normalnom funkcionisanju privrednih subjekata, tako da nema potrebe za korišćenje nekih dodatnih programa. Mogu ga koristiti i knjigovodstvene agencije, bez ograničenja broja klijenata za koje se vodi knjigovodstvo.
 

 


Sadrži:


   
- Šifarnici - definisanje strukture privrednog subjekta, i kreiranje raznih šifarnika: artikala, poslovnih partnera, ...
    - Nabavka
    - Prodaja
    - Maloprodaja
    - Proizvodnja
    - Finansijsko knjigovodstvo i knjigovodstvo troškova i učinaka
    - Obračun zarada sa kadrovskom evidencijom
    - Osnovna sredstva
    - Blagajna
    - PDV - kreiranje svih neohodnih zakonom propisanih evidencija i štampa PPPDV poreske prijave
    - Izveštaji, statistike i analize ...
    

Zavisno od organizacije rada, softver omogućuje registrovanje korisnika sa različitim pravima, koji mogu koristiti samo određene delove (recimo prodaja, nabavka ili samo kadrovska evidencija i obračun zarada i slično). Posmatrano sa knjigovodstvene strane, direktno kroz naloge za knjiženje neophodno je knjižiti samo izvode banke i obračune i neke specifične stvari (ispravke i sl.), a sve ostale promene promene softver "automatski" knjiži po zadanim modelima knjiženja nakon unosa dokumenta koji bi bio verodostojna isprava za knjiženje.

Minimalni zahtevi za instalaciju AKSIOM-a su instaliran neki od operativnih sistema: Windows XP, Windows 7, Windows 8 ili Windows 10. Ništa dodatno nije potrebno za instalaciju, pošto u okviru instalacije standardne verzije dobijate i instalaciju za FireBird SQL Server.
Može se instalirati tako tako da radi u lokalnoj mreži, s tim što je jedan od računara server, a na ostale se instalira klijentska verzija (radne stanice).